RS: Za četiri mjeseca prikupljeno 588 miliona KM od direktnih poreza

Bez autora
May 12 2010

Za prva četiri mjeseca ove godine na račun javnih prihoda Republike Srpske uplaćeno je 592 miliona KM, podaci su Porezne uprave RS-a. Od ukupnog iznosa 588 miliona i 521 hiljada KM ili 99,40 posto odnosi se na direktne poreze. Porast naplaćenih javnih prihoda iskazan je po osnovu poreza građana i to za jedan posto. Od januara do kraja aprila Porezna uprava RS-a je zabilježila i da prihodi fondova socijalnog osiguranja iznose 372 miliona i 407 hiljada KM, a nivo naplate doprinosa približno je isti u odnosu na isti period 2009. U nadležnosti Porezne uprave RS-a je od marta prošle godine i kontrola i naplata doprinosa za zapošljavanje osoba s invaliditetom, te su u prva četiri mjeseca 2010. prikupljene 794 hiljade KM, posebnog doprinosa za zapošljavanje i rehabilitaciju invalida.

RS: Za četiri mjeseca prikupljeno 588 miliona KM od direktnih porezaZa prva četiri mjeseca ove godine na račun javnih prihoda Republike Srpske uplaćeno je 592 miliona KM, podaci su Porezne uprave RS-a.

Od ukupnog iznosa 588 miliona i 521 hiljada KM ili 99,40 posto odnosi se na direktne poreze. Porast naplaćenih javnih prihoda iskazan je po osnovu poreza građana i to za jedan posto.

Od januara do kraja aprila Porezna uprava RS-a je zabilježila i da prihodi fondova socijalnog osiguranja iznose 372 miliona i 407 hiljada KM, a nivo naplate doprinosa približno je isti u odnosu na isti period 2009.

U nadležnosti Porezne uprave RS-a je od marta prošle godine i kontrola i naplata doprinosa za zapošljavanje osoba s invaliditetom, te su u prva četiri mjeseca 2010. prikupljene 794 hiljade KM, posebnog doprinosa za zapošljavanje i rehabilitaciju invalida.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik